Geschiedenis

Het ontstaan van Klaar!

Ergens begin jaren 90 gingen Bert en Jos samen muziek maken, Bert kwam uit de band in ruste “DJOOK” Jos wilde van de zolderkamer af met zijn drumstel. Er werden wat mensen bij elkaar getrommeld en een eerste band ontstond “That’s It”

Silent Scream

Voornamelijk spelen bij Scouting feestjes, gezelligheid stond voorop en het gebeurde menigmaal dat de drummers de slagen niet zo goed meer uitvoerde omdat het aan de bar eigenlijk ook wel errug gezellig was!

Na een poosje verliet de bassist de band en Remco kwam om de hoek kijken. Via via kwam Remco te weten dat wij wel een bassist zochten voor wat serieuzer werk. Remco had les bij Peter Vink en kon voornamelijk ROCKEN!!!
We gingen dus iets meer de rock kant op en er werd versterking gezocht op zang gebied. Roos en Marieke waren de eerste zangeressen bij de band en “Obsession”was een feit. Tijdens een optreden kwamen we Hans tegen en het toeval wil dat hij een bandje zocht.
Hans wist de toetsen aardig te raken en de muziek werd wat symfonischer en we kregen een wat meer ruwere style. Ondertussen waren we ook Cilea Demoet tegengekomen. Een zangeres die kon knallen! en knallen dat wilden we. Tijd voor een nieuwe naam “Silent Scream”

We maakten heftige muziek en een heuse demo werd gemaakt, echter het publiek voor deze muziek was er “nog” niet en zo kwam het voor dat we alleen voor een stel barkrukken aan het spelen waren, dit dus nooit meer.

We gaan het anders doen, dat was de stelling. Onze voormalige zanger, John kwam ons met de zang versterken en de setlist werd drastisch aangepakt.

Herkenbaarder, jaren 80, Engelstalig, Nederlandstalig, DoeMaar, de Dijk, Golden Earing, Reggae, Rock, Ska, Pop, muziek die veel mensen in ieder geval aan zou spreken. Na dus vele omzwervingen in de muziek en vele stylen en bezettingen te hebben geprobeerd, waren we er nu wel Klaar mee, en dat zou het dus worden: “KLAAR!”