Hans van der Meer

E-mail

 

hansmanHallo!, mijn naam is Hans (ook wel bekend als Hansman) en ondertussen speel ik al vele jaren in deze band die als muzikale basis nu al meer 25 jaar bestaat!, we heten nu "Klaar", maar daarvoor was onze naam "Silent Scream" en "Obsession" zoals men in de bio van de band kan lezen.
Als kleine jongen was ik al vroeg met muziek bezig eerst met een band recorder en later met een platenspeler, plaatjes draaien tot dat mijn familie en vriendjes er knettergek van werden.Ondertussen kwamen de spelcomputers ook op de markt en kwam er een commodore 16, kon er eigenlijk niet zo heel veel mee, als je een spelletje wilde spelen was je zeker een half uur aan het knoeien en dan had je er eigenlijk al geen zin meer in. Toen kwam de  commodore 64, een wereld tijd was dit, qua games en muziek, toen nog voornamelijk games!
Hierna ben ik overgestapt naar de commodore amiga 500, weer ging er een wereld voor mij open!, ik kon echt genieten van bepaalde composities die werden afgespeeld met spellen.

Het bekenste programma was wel "Soundtracker" van Karsten Obarski, ik vergeet die naam nooit, want die heeft heel wat bijgedragen aan de computermuziek en aan mijn passie voor muziek via de computer. Via zijn programma begon ik al snel met het opzetten van eigen melodieen en het maken van intro muziek, zoals je dat toen had bij gecrackte spellen.

actie

Een maat van mij ging een spel ontwikkelen en ik verzorgde de muziek!. In de tussentijd had ik ook de echte synthesizers ontdekt en spendeerde daar vele guldens aan (toen nog guldens..). Om dit een beetje in goede banen te leiden maakte ik gebruik van een Atari 1040 ST, deze is perfekt i.c.m. cubase voor MIDI. Tegenwoordig draait Cubase ook goed op een normale pc of Mac, dus de Atari is de deur uit (had hem gratis op marktplaats gezet kon het niet verkroppen om hem weg te gooien), helaas heb ik alleen geen tijd meer om te componeren via MIDI, mocht ik ooit stoppen of meer tijd over hebben dan ga ik zeker weer componeren via cubase.

Uiteindelijk heeft het 2 voordelen opgeleverd, heb van computers mijn werk gemaakt en van de muziek (eventueel met computers) mijn hobby.
Ook lijkt het me leuk om mede midi muzikanten te spreken of om gedachten mee uit te wisselen die ook actief zijn in werken met midi of op de motif xs, laat dan maar een berichtje achter in het gastenboek (niet vergeten je email adres in te vullen) en dan neem ik zsm contact met je op.

Mijn muzikale invloeden zijn divers, maar ben toch een groot liefhebber van diverse personen of bands, om er een paar te noemen:Kayak!!(rip Pim),  Abba, Solution, Billy Joel, Reggea, TOTO (groot fan van Jeff Porcaro!), Doe Maar, enz. enz.
Heb in het verleden veel gewisseld van modules en synths, maar ben nu zeer tevreden met mijn huidige setup vooral mijn laatste aanschaf de yamaha motif xs7 is een droom die is uitgekomen, een flagship onder de synths.

Op dit moment gebruik ik de volgende hardware:


 

- Korg Triton Extreme     - Yamaha Motif XS 7 (toppertje)


triton motif

- Westone UM3X in-ear
- Behringer Eurorack Pro RX1602