Bert van de Voort

E-mail

valleyartbertfenderdeluxe

                                                   
Ik ben de gitarist van de band en zing ook op de achtergrond mee.
Momenteel speel ik voornamelijk op mijn nieuwe Fender Stratocaster deluxe USA. Een prima gitaar, en middels het S1 systeem, heeft hij wat meer overstuurde mogelijkheden t.o.v. de standaard versie, zonder " aktief te zijn" ( dus geen gezeur met batterijen)
Als 2e gitaar speel ik over een Valley Art USA ( ruim 20 jaar oud), Dit keer wel aktief - dus wel evt. gezeur met batterijen-. Deze is bedoeld voor het stevige rocken en scheurt behoorlijk. Daarnaast heb ik nog een Ovation en een Yamaha voor akoestische nummers.
Mijn geluid wordt bepaald door een line6 POD HD PRO, welke rechtstreeks naar de PA gaat. Via een in-earsysteem van Sennheiser en Shure monitor oordopjes komt het geluid weer terug bij mij.
Ik speel het liefst draadloos, via een Shure draadloos systeem. Geeft me alle vrijheid om wat meer te bewegen, zowel op het podium als ervoor.

Hoe ben ik in deze band beland?

Ik ben zo rond mijn 16e begonnen met gitaarspelen. Ik speelde toen een klein beetje mondharmonica en wilde een goede kopen. Die kostte toen ( en dan praat ik over 1978) Fl.100,-!!. Nou, voor datzelfde geld had je ook een gitaar en omdat mij dat ook een leuk instrument leek, heb ik die gekocht. Het was een echte HONDO, model pijl & boog, voor de kenners. Toch is het me gelukt om er op te leren spelen. Al vrij snel speelde ik in een kerkcombo en ook vrij snel in mijn eerste band, 2NG, (Nog-Niet-Goed), later omgedoopt tot                  " DJOOK"
We waren wereldberoemd in Alphen en omgeving. Mijn toenmalige elektrische gitaar was een HONDO model Les Paul, wat later ingeruild werd voor een FENDER Lead II.. Ik speelde over diverse versterkers, waaronder Marshall, Peavy, Johnsons en Line6.

Nadat DJOOK over zijn hoogtepunt was ben ik verder gegaan met Jos, het kleine neefje van de eerste drummer van Djook. We hebben wat gelegenheidswerk gedaan o.a. met leden van de band Xlarge en de eerste serieuze poging was met de band Thats it . Deze is na de LAL tour ontbonden.(Leimuiden- Alphen-Langeraar). Via verjaardagen , Jam-sessies en de kroeg hebben Jos en ik de rest van de band bijeen gekregen. En zo ontstond
" Obsession"
In het begin van Obsession heb ik ook teksten aangedragen voor het eigen werk maar mijn sterke kant is niet het Engelstalige lied maar komische Hollandse teksten. Deze pasten echter niet in de band. Daarna heb ik vooral muzikale invulling gegeven aan de eigen nummers.
Via " Silent Scream " ( mooie demo gemaakt) zijn we uiteindelijk beland bij Klaar!
Daarnaast speel ik af en toe in gelegenheidsbandjes, w.o. "de Geraniums ", "Jamband" en "KOOPIE"

In de toekomst hoop ik zelf nog veel plezier te beleven aan de band. Mijn oudste zoon ( uit 2000) vindt het geweldig en oefent hard op gitaar en drums om in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden. Officieus is hij de " reserve drummer" (