Remco de Vries

E-mail

Hallo, ik ben Remco de Vries, geboren in 1969 en de bassist van Klaar! Ik zit er nu zo een jaar of 22 bij, vanaf het begin dat Jos en Bert samen wat aan het rommelen waren. Al vrij snel nadat we met zijn drie-en waren, kwamen er zangeressen bij en werd het een echte band: Obsession.
We speelden melodieuze rock en pop, Engelstalig en een combinatie van covers en eigen werk.
Later werd het in Silent scream symfonischer en nog meer eigen werk. Erg leuk vond ik dat, het schrijven van eigen nummers.
Vooral het rumoerige leven van mijn mede bandleden vormden een grote bron van inspiratie voor teksten.
Na een heel aantal jaar en een leger zangeressen verder, zijn we nu al weer een paar jaar stabiel in de huidige bezetting.
Ook hebben we een duidelijke koers: feestmuziek, Nederlands en Engelstalig en allemaal covers. Waar het in ieder geval om draait naast goede muziek maken is lol en dat is het voornaamste: plezier maken met muziek en dat overbrengen op anderen. Het is mooi om te zien dat het ons steeds weer lukt om een goed feest te maken met onze muziek en mensen een leuke en gezellige avond te geven.
Zoals zoveel bassisten, wissel ik regelmatig van apparatuur. Ik heb jaren op Warwick bassen gespeeld.
Mooie Duitse bassen, die er prachtig uitzien en ook goed klinken. Ik heb ze in 5 en 6 snarige uitvoeringen gehad, vooral in de tijd dat we wat symfonisch getinte rock maakte erg nuttig. Nu we een coverband zijn, had ik behoefte aan een meer klassiek basgeluid.
Ik heb een goed jaar op een Musicman Stingray gespeeld en een tweetal Lakland bassen. Daarna heb een aantal jaar op Fender Jazz bassen gespeeld, zowel 4 als 5 snarig. En daarna weer terug bij Lakland.
De laatste jaren speel ik op Maruszscyk Elwood bassen. Dit zijn jazzbassen die in Duitsland worden verkocht (www.public-peace.de) en in Polen bij een kleinschalige gitaarbouwer worden gebouwd. In mijn ogen klinken en spelen ze beter dan de jazzbassen die ik hiervoor heb gehad. Ik heb er twee, allebei 5 snarig. Eén is een custom model die geheel volgens mijn specificaties en wensen is gebouwd. De andere een standaard model die als backup bas mag dienen.  Ik speel met Ernie Ball snaren.
Ik heb een 500 Watt Markbass versterker. Alles in een mooi 19 inch rekje met een Korg gitaartuner en een inear systeem, zodat ik op het podium altijd een goed geluid heb (en ik niet hoef te sjouwen met zware speakerkasten).
Als ik naar voorbeelden of inspiratiebronnen kijk, dan hou ik van bassisten die in een goede band spelen en samen met de drummer een echte ritme tandem zijn. Het moet strak zijn en grooven. Mike Porcaro van Toto is een held (maar helaas ernstig ziek). Verder vind ik Nathan East, Leland Sklar (mooie baard ook) en Marcus Miller erg goed.