Carnaval in Schaijk

E-mail

Zaterdag 13 februari 2010, FeestbandKlaar! gaat naar Moesland Schaijk, het Moesbal!
Het is een koude avond in februari als wij om 19:00 in de oefen ruimte verschijnen. We moeten vanavond laat spelen en een stukje rijden, lekker relaxed de spullen pakken, nog een bakkie en dan op weg naar Schaijk alwaar wij op het Moesbal de avond mogen afsluiten.
Nu hebben wij best al wel op wat plekken gestaan, maar een caranavals optreden blijft toch altijd bijzonder. Ik weet niet wat het is, maar je bent er in je hoofd altijd langer mee bezig.
Moeten we nog wat extra's doen, andere nummers, Jos uit Oss bijvoorbeeld, en omgekeerd zal het ook wel zo zijn, kan een bandje uit Zuid Holland wel een feestje maken in de tent?
Nou we kunnen in ieder geval zeggen dat het 100% geslaagd en gelukt is!

We waren om 22:00 in Schaijk aangekomen en de locatie was al snel gevonden. Aan de zijkant uitladen en de spullen aan de zijkant van het podium opbouwen. De zaal werd letterlijk en figuurlijk flink opgewarmd door de andere bands en artiesten van de avond en even na middernacht konden wij aan de bak.
Met meerdere bands en optredens op 1 avond is het zaak om snel te kunnen bouwen en te kunnen vertrouwen op de geluidsmensen.
Nou dat was in deze 100% geregeld. Helemaal top dus, binnen een kwartier was alles speelklaar en konden wij de set aanvangen.
Rustig beginnen, even aftasten en dan Knallen!
We hebben zeer divers gespeeld, feest, pop, ska, rock en volgens mij viel alles wel in de smaak. Bij " Viva Hollandia " nog steun gekregen van de Hofkapel blazers, ook errug gaaf! Er werd zelfs "gestagedived", waarbij onze zanger Walter natuurlijk niet kon achterblijven. Ook kregen wij de hele zaal  mee met " de woonboot" en op het podium werden de zangtalenten van de Prins met zijn dansmariekes en de Moeskoningin ten gehore gebracht bij enkele van onze nummers, waarbij de knappe dansmariekes zich ook op bewegingsgebied ook van hun beste kant lieten zien... 
Om 02:00 moesten we helaas stoppen. We hadden nog wel even door kunnen en willen gaan, maargoed tijd is tijd en morgen is er weer een dag van feesten.
Wij vonden het helemaal super in Schaijk en wat ons betreft volgend jaar weer, wie weet met nog meer blazers en verzoekjes, want dat kan uiteraard ook altijd!!
Moesland bedankt voor de gastvrijheid!
groeten
Jos